Logo
Γενικό Λύκειο Άμφισσας

" Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.Στην πόλη της Άμφισσας, στον τόπο των Δελφών, στη γη της ελιάς, το Λύκειο Άμφισσας με ιστορία που αγγίζει τα τέλη του 19ου αιώνα, είναι θεματοφύλακας της γνώσης και του πνεύματος, με σεβασμό και φροντίδα στο παιδί, το γονιό και το δάσκαλο "

ethnosimo

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Περιφέρεια Στ. Ελλάδας
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φωκίδας

 

«Μικρά Ασία: ένας αιώνας μνήμης»

Το πρόγραμμα «Μικρά Ασία: ένας αιώνας μνήμης» πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Λυκείου και υπεύθυνες καθηγήτριες τις Ηλιάνα Κουκούλη, Ευθυμία Ραφτοπούλου και Αικατερίνη Ρότσια. ...Περισσότερα


«Πορεύονται γενναία προς το μέλλον μόνο εκείνοι που κουβαλούν μαζί τους το παρελθόν»

Αυτός είναι ο τίτλος του θεατρικού δρώμενου που ακολουθεί στο οποίο τα παιδιά του Β3 παρουσιάζουν την ιστορία απογυμνωμένη από αίματα, πολέμους, συγκρούσεις, ηχηρά ονόματα πλαισιωμένη από φωτογραφίες της πόλης που συνέλεξαν τα ίδια...Περισσότερα


Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης και της εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β1 δημιούργησαν ένα video, διάβασαν ποιήματα και τραγούδησαν...Περισσότερα


Τα Νέα των μαθητών του ΓΕΛ Άμφισσας

Σχολική Εδημερίδα

...Περισσότερα
RadioLogo

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άμφισσας, και όχι μόνο, δημιουργούν και εκφράζονται μέσα από τις εκπομπές τους. Μιλούν για τον τόπο τους και τις συνήθειές τους.

 

 

Ιστορία

SchoolOld

Σεπτέμβριος 1882
Έναρξη λειτουργίας Γιαγτζείου Ελληνικού Σχολείου και Γυμνασίου Αμφίσσης.

giatzis_large

"...Υπηρέτησα κατά πατριωτικόν χρέος εις το Ιερόν υπέρ της ελευθερίας του Έθνους αγώνα και πολλάς έκαμα κατά την κατάστασιν μου χρηματικάς δι'αυτόν τον αγώνα θυσίας... [...] Επί πάσης της περιουσίας μου και της αυξήσεως αυτής διορίζω κληρονόμον μου τον Δήμο Αμφίσσης ίνα...ανεγερθή και συντηρηθή εις αιώνα τον άπαντα Ελληνικόν Γυμνάσιον και Σχολείον οργανιζόμενον και καταρτιζόμενον κατά τους Νόμους του Κράτους.Φρονών ότι η απαιδευσία γεννά όλα τα κακά, θέλω κι εγώ να συντελέσω κατά την δύναμιν μου εις το να προλαμβάνωνται διά της εκπαιδεύσεως..." Νικ.Γιαγτζής:"Η Διαθήκη μου"

 

Υποδομή

Εργαστήρια Πληροφορικής

Στο σχολείο μας λειτουργεί εργαστήριο Πληροφορικής με 12 υπολογιστές αρχικής εγκατάστασης το 2007, σε πολύ καλή κατάσταση το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των μαθημάτων Πληροφορικής, των ερευνητικών εργασιών, καθώς και τις διάφορες δραστηριότητες που σχεδιάζουν και υλοποιούν οι καθηγητές του σχολείου μας. Το σχολείο διαθέτει επίσης και δεύτερο (βοηθητικό) εργαστήριο Πληροφορικής, 10 θέσεων, το οποίο λειτουργεί επικουρικά στις εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών

 

 

Βιβλιοθήκη

 

 

Αίθουσα Εκδηλώσεων

 

 

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

 

 

Δράσεις

«Μικρά Ασία: ένας αιώνας μνήμης»

Το πρόγραμμα «Μικρά Ασία: ένας αιώνας μνήμης» πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Λυκείου και υπεύθυνες καθηγήτριες τις Ηλιάνα Κουκούλη, Ευθυμία Ραφτοπούλου και Αικατερίνη Ρότσια. Τα παιδιά της Γ λυκείου διδάσκονται τη Μικρασιατική καταστροφή και το προσφυγικό στην ιστορία προσανατολισμού και στην ιστορία γενικής παιδείας και για αυτό το ξεκινήσαμε. Μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή το πρόγραμμα ήταν η αφορμή για να γνωρίσουν πτυχές του τόπου μας που επηρεάστηκαν από τον ερχομό των προσφύγων το 1922, να ακούσουν τη μαρτυρία απογόνων Μικρασιατών προσφύγων, τις εμπειρίες και τη μνήμη των προγόνων τους, να μελετήσουν-παρατηρήσουν αρχεία και το φωτογραφικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους και μας το παραχώρησαν ο κύριος Ν. Καζατζόπουλος και η κυρία Αγλαΐα Παπουλή. Επίσης επισκεφθήκαμε τον συνοικισμό Μικρασιατών στην Άμφισσα και προβληματίστηκαν για την τοποθεσία του συνοικισμού, την ονομασία των οδών, το μνημείο, την εκκλησία της περιοχής. Ο πρόσφυγας, η προσφύγισσα όποια εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα δέρματος και αν έχει χρειάζεται την ίδια προσοχή και φροντίδα για να συνεχίσει να ζει στον τόπο εγκατάστασής του τον οποίο δεν επιλέγει…. Συμμετείχαμε στο ΤΘΔΠΕΠΘ της ΔΔΕ Δράμας στη θεματική ενότητα: "1922-2022 100 χρόνια από τον ξεριζωμό 100 χρόνια στη νέα πατρίδα"

https://photos.app.goo.gl/c4FnbrxtCD15YZFK9


«Πορεύονται γενναία προς το μέλλον μόνο εκείνοι που κουβαλούν μαζί τους το παρελθόν»

Αυτός είναι ο τίτλος του θεατρικού δρώμενου που ακολουθεί στο οποίο τα παιδιά του Β3 παρουσιάζουν την ιστορία απογυμνωμένη από αίματα, πολέμους, συγκρούσεις, ηχηρά ονόματα πλαισιωμένη από φωτογραφίες της πόλης που συνέλεξαν τα ίδια . Εδώ μιλάει η ποίηση: Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Εγγονόπουλος, Μίλτος Σαχτούρης, Νάνος Βαλαωρίτης, Τάσος Γαλάτης, Θανάσης Κωσταβάρας μεταπλάθουν την ιστορία με ποιητικό λόγο.

Στη συνέχεια οι νέες και οι νέοι της σύγχρονης Άμφισσας επικοινωνούν τα όνειρά τους και χορεύουν το ροκ του μέλλοντός τους.

Συντελεστές: Επιμέλεια κειμένων- διδασκαλία: Ραφτοπούλου Ευθυμία, Κουκούλη Ηλιάνα. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τη Σύλβια Μισιρλή και την Ελένη Ιντέρνου


ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης και της εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β1 δημιούργησαν ένα video, διάβασαν ποιήματα και τραγούδησαν προκειμένου να επικοινωνήσουν το μήνυμα για τερματισμό των διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και της ρατσιστικής βίας και την υλοποίηση του οράματος για δικαιοσύνη, ισότητα και απεμπόληση κάθε αίσθησης φόβου.
Συγκινητική στιγμή της δράσης η ανάγνωση ποιήματος που έγραψε ειδικά για την εκδήλωση ο μαθητής Τάσος Δημητράς.
Η όλη δραστηριότητα αφιερώθηκε με πολλή αγάπη στα παιδιά του ΕΕΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, τα οποία με τη σειρά τους μας παρουσίασαν ένα τραγούδι.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΕΦΗ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΤΣΙΑ


Τα Νέα των μαθητών του ΓΕΛ Άμφισσας

Χριστουγεννιάτικη έκδοση:
Σχολική Εδημερίδα
Δεύτερη έκδοση

Η εφημερίδα που οργάνωσαν και συνέταξαν οι μαθητές είναι πλέον στη διάθεση όλων:
Σχολική Εδημερίδα
Πρώτη έκδοση


RadioLogo

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άμφισσας, και όχι μόνο, δημιουργούν και εκφράζονται μέσα από τις εκπομπές τους. Μιλούν για τον τόπο τους και τις συνήθειές τους.

 

Επικοινωνία

Γενικό Λύκειο Άμφισσας
Κ.Καραμανλή 1, Άμφισσα
Τ.Κ. 33100
Τηλ. 2265028475
fax 2265029115
Email: mail@1lyk-amfiss.fok.sch.gr

Copyright © 2018 Γενικό Λύκειο Άμφισσας